Κυριακή 8 Μαρτίου 2009

Προς πώληση η Βίβλος των comics

Το εικονιζόμενο δεν είναι ένα τυχαίο comic. Είναι το πρώτο τεύχος του "Superman and Friends" όπου πρωτογνωρίσαμε τους Lois Lane, Giovanni "John" Zatara και φυσικά τον Superman. Τώρα βγαίνει σε online δημοπρασία με πιθανότητα να φτάσει μέχρι και τα 400.000 δολλάρια, όπως λένε ειδικοί στα comics! Βρισκόταν για χρόνια καταχωνιασμένο σε σεντούκι κάποιου φαν του Superman τα στοιχεία του οποίου δεν έγιναν γνωστά και φυσικά θα το αποχωριστεί με ιδιαίτερη δυσκολία. Κατά την διαδικασία της δημοπρασίας στο www.comicconnect.com κάποιος επέμενε να ανταλλάξει ακόμη και την Ferrari του! Προς το παρόν πάντως η τιμή του comic έχει φτάσει στα 18.000 δολλάρια και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 15-3-2009 και ώρα 8:37 PM EST. Οσο οι μέρες περνούν, τα χτυπήματα θα αυξάνονται.

Τι κάνει όμως αυτό το comic τόσο μοναδικό;
*Πριν από τον Superman, δεν υπήρχαν υπερ-ήρωες. Αυτός ουσιαστικά γέννησε την ιδέα για τον Batman και τον Spiderman.
*Συν-δημιουργήθηκε από τους Jerry Siegel και Joe Shuster και εμφανίστηκε στα περίπτερα τον Ιούνιο του 1938. Τότε κόστιζε 10 σεντς.
*Από τα 100 που υπάρχουν σε ολόκληρο τον κόσμο, είναι το μόνο που βρίσκεται σε καλή κατάσταση (6/10 για τους γνωρίζοντες).
*Εκδόθηκε την εποχή του Κραχ κάτι που αντανακλάται και στις διαφημίσεις που φιλοξενούνται στις σελίδες του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι έχετε να πείτε για αυτό;

 
eXTReMe Tracker